sphero

Roboțelul Sphero, noul prieten al copiilor

În ultimii ani, copiii au preferat să-și dea întâlnire în lumea virtuală decât în fața blocului, dar acest lucru ar putea părea inevitabil, ținând cont de numărul mare de gadgeturi apărute în ultima perioadă.

Există însă și lucruri care-i pot face pe cei mici, ba chiar și pe cei mari, să îmbine utilul cu plăcutul. Este cazul lui Sphero, robotul smart realizat compania Vortex, care le permite utilizatorilor să-l ghideze după bunul plac.

Astfel, folosindu-se de o interfață ușoară și de câteva coduri simple, pe care oricine le poate rezolva, Sphero pune în aplicare toate indicațiile primite. Îl poți face atent la obstacole, pe care le evită excelent, îl mai poți trimite în ”misiuni speciale” în alte camere și, în general, poți face o mulțime de lucruri care combină atât activitatea pe un dispozitiv mobil cât și trăirile din viața reală în momentul în care îți vezi proiectul cum funcționează.

Sphero e gata să funcționeze pe Android și iOS, iar o singură bucată ar urma să coste 70 de dolari. Pachetul ar include diferite jocuri, inclusiv unul în care îți vei testa talentul la golf.

Surse: foto – kickstarter.com, video – Canalul Oficial de Youtube Vortex

Sursa articol: intelIQ