io15-color

Google devine mult mai inteligent! Ce servicii a lansat gigantul la I/O 2015

Baterie mai durabila multumita functiei „doze”
Bateria dispozitivelor ce vor rula nol sistem de operare Android M va fi de doua ori mai durabila multumita noii functii „doze„. Explicatia functiei ar putea fi: o stare a sistemului ce va pune in steptare dispozitivul si aplicatiile ce ruleaza in fundal in starea „aproape inchise” atunci cand dispozitivul nu este folosit. Noua tactica a sistemului va fi capabila sa ofere dispozitivului mai multa energie.

Bateria este mai durabila dar totul are vine cu un sacrificiu: aplicatiile nu se vor actualiza in aceasta stare dar acesta este un pret mic de platit pentru o durata de viata dubla a bateriei.

 

Google lanseaza aplicatia ‘Expeditions’
Google se axeaza pe realitatea virtuala incercand sa aduca lumea virtuala mai aproape de utilizatori. Aplicatia Expeditions pentru excursiile virtuale se axeaza pe oferirea studentilor abilitatea de a calatorii in locuri noi in care nu ar putea calatori in lumea reala.

Expeditiile vin cu un chit pentru a oferi tot ce este necesar pentru o calatorie sincronizata incluzand software pentru conducatorul excursiei alaturi de suportul hardware atat pentru studenti cat si pentru profesori.

 

Harti offline
Google Maps pentru Android permite deja descarcarea hartilor pentru o vizualizare ulterioara, chiar daca nu aveti o conexiune la internet. In acest an, compania planuieste sa ofere o actualizare la aplicatia Harti ce va permite descarcarea unei harti pentru o regiune anume si cautarea unei locatii alaturi de asistenta vocala fara o conexiune la internet.

Pe langa cautare si directii de navigare, noua versiune a hartilor offline va avea suport pentru cautari cu auto sugestie oferind detalii despre locatia cautata alaturi de numar de telefon si pareri.

 

Separarea Google Photos de Google+
Mult asteptatul serviciu de imagini al Google, Google Photos, a fost anuntat in mod oficial. Utilizatorii pot face backup imaginilor la rezolutie inalta dar si clipurilor video – pana la o rezolutie de 16MP si rezolutie FullHD pentru clipurile video – folosind serviciul de cloud al companiei. Serviciul va disponibil pe Android si iOS iar utilizatorii web pot incepe sa utilizeze serviciul incepand de astazi.