oras2

Cum ar putea arata un oras inteligent

Orașele inteligente nu pot apărea peste noapte, dar la modul în care evoluează tehnologia sigur le vom avea în viitorul apropiat. De la clădiri și până la trotuare, toate vor simți modificări considerabile, dacă ținem cont de propunerile întâlnite la evenimentul Cognicity Challenge 2015din Marea Britanie.

Proiectul unui oraș inteligent a fost gândit pe șase categorii principale: clădiri durabile, transport integrat și sincronizat, managementul resurselor, managementul locuințelor și conectarea reciprocă a blocurilor.

Sună complicat, dar lucrurile devin interesante atunci când vom trece la alte detalii. De exemplu, un oraș din viitor ar urma să dispună de sisteme inteligente de încălzire, de trotuare care produc electricitate sau, ca bonus, de pomi fructiferi alimentați de energie solară.oras1

Conexiunea Wi-Fi va fi găsită în orice loc, iar semnalul va fi la fel de bun ca un internet pe fibră. Toate dotările casei tale vor putea fi accesate, modificate și programate cu ajutorul unei singure aplicații, Puckily, în timp ce transportul va fi asigurat de Mellowcab, niște mașinuțe care se ”hrănesc” cu energie solară și dispun de un GPS performant, ce te va duce mereu la destinația dorită.oras3

Intel s-a implicat în domeniul orașelor inteligente. Compania colaborează cu Consiliul Local din Dublin pentru tehnologizarea capitalei Irlandei.

Colaborarea face parte din strategia Intel în domeniul Internet of Things.

Internet of Things (IoT) va oferi o nouă viziune ce va accelera adaptabilitatea oamenilor din zona urbană la tehnologia de nivel înalt. Astfel, cu minimum de energie consumată, oraşele vor învăţa să „trăiască” mult mai bine.

Sursă fotografie principală: andrey_l/Shutterstock

Sursa articol: IntelIQ